Ανακυκλώνω – αλλάΖΩ συσκευή

 

Φρόντισε το περιβάλλον και το πορτοφόλι σου!

To νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή!» είναι μια ανάσα μακριά! Στόχος του προγράμματος είναι να απαλλαγούν όσα περισσότερα νοικοκυριά γίνεται από τις συσκευές που καταναλώνουν τα μεγαλύτερα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που επιβαρύνει όχι μόνο το ενεργειακό απόθεμα αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Έτσι, έχεις την δυνατότητα να ανακυκλώσεις κι εσύ το ενεργοβόρο και ασύμφορο κλιματιστικό, το ψυγείο σου και τον καταψύκτη σου και να βάλεις στο σπίτι σου νέες, ενεργειακά αποδοτικές, συσκευές, με κρατική επιδότηση, που φτάνει έως και 50% της αξίας της νέας σου συσκευής! Παράλληλα, ο μέσος όρος εξοικονόμησης ενέργειας αγγίζει το 30% και αντίστοιχα η εξοικονόμηση ενέργειας θα περιορίσει το κόστος των λογαριασμών ενέργειας.

 

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση;
Δεν υπάρχει εισοδηματικός περιορισμός, αλλά η ιεράρχηση θα γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.). Τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι πολύτεκνοι, τα ΑμεΑ θα έχουν υψηλότερη επιδότηση κ.ο.κ.
Η συσκευή προς ανακύκλωση να είναι άρτια και να είναι τοποθετημένη στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην α ίτηση χρηματοδότησης.
Κάθε ιδιώτης δικαιούται μέχρι 3 συσκευές (μία από κάθε κατηγορία: κλιματιστικό, ψυγείο, καταψύκτης ή δύο κλιματιστικά + μία από τις άλλες δύο κατηγορίες)
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα ‘κλικ’ μακριά! Η διαδικασία αίτησης υπαγωγής θα γίνεται εύκολα και γρήγορα:
1. Με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/ ή στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020. 2. Η επιδότηση θα χορηγείται με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών. 3. Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα την αίτησή σου με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και θα σε κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης. 4. Η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών σου θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλιών για ανακύκλωση. 5. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

 

ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΪΟΝΤΑΑΓΑΠΗΜΕΝΑΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ